W e l k o m   b ij   de   Cu l t u u r    H i s t o r i s c h e    R o u t e    B l o k k e r

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De prijs werd overhandigd in de grote kerk van Schagen tijdens de najaarsvergadering van het Westfries Genootschap. De prijs, bestaande uit een oorkonde en een cheque, ging naar de Stichting Cultuur Historische Route Blokker. Voorzitter Coos Schouten en bestuurslid Sandra de Heus mochten de prijs in ontvangst nemen ten overstaan van de leden van het genootschap. In zijn dankwoord schetste Coos Schouten het ontstaan van de stichting. Het begin was in 2005 bij de opgraving in de Bangert waar zich de vraag voordeed wat te doen met de kloostermoppen, de bouwstenen van het voormalige nonnenklooster Bethlehem. Niemand kon toen bevroeden dat tien jaar later het Westfries Genootschap de jaarlijkse prijs zou toekennen aan de verwezenlijking van deze historische route. Aarzeling en scepsis van de inwoners moesten worden overwonnen. Bovendien moesten er fondsen komen om de doelstelling voor elkaar te kunnen krijgen: het onder de aandacht brengen van de cultuurhistorie van het West-Friese dorp Blokker. En Blokker is er nu trots op. Genootschap-voorzitter Jan Smit vond het een voorbeeld voor soortgelijke initiatieven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Home
 Route info
 Molen De Krijgsman
 Barmhartige Samaritaan
 Klooster Bethlehem
 Kloosterpoort Bethlehem
 Graftombe
 Historische Tuin
 Het Bangerter Rad
 Schoorsteen
 Bruine Beuk
 MAK Blokweer
 Kloosterpoort en tuin
 Beatles monument
 Werkgroepen
 Ontwikkelingen
 Het logo van Blokker
 Bestuur
 Links

 

De Stichting Cultuur Historische Route Blokker wint Westfrieslandprijs 2015! 
LAATSTE NIEUWS
 
Webdesign: Ben Bontan,  Opkamer 3,  1689 DE Zwaag
Tel. mobiel: 06 22 00 70 48 
 benbontan@planet.nl

 

De Stichting Cultuur Historische Route Blokker heeft als doelstelling het onder de aandacht brengen van de cultuurhistorie van het Westfriese dorp Blokker.
De Stichting Cultuur Historische Route Blokker heeft als doelstelling het onder de aandacht brengen van de cultuurhistorie van het Westfriese dorp Blokker.