Informatie over de te lopen of te fietsen historische route 

 

 

                   W e l k o m   b ij   de   Cu l t u u r    H i s t o r i s c h e    R o u t e    B l o k k e r

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1: Molen "De Krijgsman"  2: Beatles monument en Stierkalfje   3: Barmhartige Samaritaan  4: Etsfoto Klooster Bethlehem  5: Graftombe bij NH kerk  6: Bruine Beuk, dikste boom in NH  7: MAK Blokweer  8: Kloosterpoort en Kloostertuin Nieuwlicht  9: Historische tuin en kas  10: Schoorsteen  11: Kloosterpoort Bethlehem  12: Het Bangerter rad

 

 

 

 Home
 Route info
 Molen De Krijgsman
 Barmhartige Samaritaan
 Klooster Bethlehem
 Kloosterpoort Bethlehem
 Graftombe
 Historische Tuin
 Het Bangerter Rad
 Schoorsteen
 Bruine Beuk
 MAK Blokweer
 Kloosterpoort en tuin
 Beatles monument
 Werkgroepen
 Ontwikkelingen
 Het logo van Blokker
 Bestuur
 Links

 

De Stichting Cultuur Historische Route Blokker heeft als doelstelling het onder de aandacht brengen van de cultuurhistorie van het Westfriese dorp Blokker.
26 september 2009 heeft de toenmalig wethouder van Hoorn de heer Jan de Boer samen met collega wethouder Luzette Wagenaar-Kroon van  buurgemeente Drechterland de eerste stoeptegel gelegd van een serie van honderd stoeptegels die de Cultuur Historische Route Blokker markeert. Om de honderd meter komt men al wandelend deze tegels in de route tegen. De wethouder van Drechterland werkte hieraan mee omdat ook Oosterblokker (gemeente Drechterland) een groot aantal tegels heeft neergelegd.
De route loopt over de Koewijzend, Bangert, Noorderdracht, Westerblokker en de Kolenbergstraat.
De route start bij molen "De Krijgsman" en loopt over de Bangert, de Koewijzend, Westerblokker, de Kolenbergstraat en de Noorderdracht.
Ook u kunt, net als vele anderen, een steentje bijdragen aan deze fraaie route door een of meerdere certificaten te kopen.
Voor info: Sadra de Heus, Coxlaan 27, 1695 HK Blokker.  
Tel. 0229 - 232741 Email: sandradeheus@quicknet.nl

 

De Stichting Cultuur Historische Route Blokker heeft als doelstelling het onder de aandacht brengen van de cultuurhistorie van het Westfriese dorp Blokker.