Fotopagina verplaatsen laatste tuindersschoorsteen in Blokker 2 februari 2015

 

 

                   W e l k o m   b ij   de   Cu l t u u r    H i s t o r i s c h e    R o u t e    B l o k k e r

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 Home
 Route info
 Molen De Krijgsman
 Barmhartige Samaritaan
 Klooster Bethlehem
 Kloosterpoort Bethlehem
 Graftombe
 Historische Tuin
 Het Bangerter Rad
 Schoorsteen
 Bruine Beuk
 MAK Blokweer
 Kloosterpoort en tuin
 Beatles monument
 Werkgroepen
 Ontwikkelingen
 Het logo van Blokker
 Bestuur
 Links
 
 

 

De Stichting Cultuur Historische Route Blokker heeft als doelstelling het onder de aandacht brengen van de cultuurhistorie van het Westfriese dorp Blokker.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste  steen werd gelegd door wethouder
Judith de Jong en Jaap Balk.

Na 4 jaar voorbereiding was het dan eindelijk zover. De 18 meter hoge schoorsteen achter de Kolenbergstraat werd in 5 delen gezaagd. Met een grote kraan werden de eerste delen op een dieplader getakeld. Deze zullen de komende dagen worden verplaatst  naar de nieuwe locatie aan de Koewijzend nabij de historische fruitkassen. Hier zal de herbouw plaatsvinden. Naast de schoorsteen zal een oorspronkelijke glazen stookkas worden herbouwd met een ijzeren kachel.
Op 2 februari 2015 startte wethouder Judith de Jong het verplaatsen van de laatste tuindersschoorsteen in Blokker, onderdeel van de Cultuur Historische Route Blokker.
Na 4 jaar voorbereiding was het dan eindelijk zover. De 18 meter hoge schoorsteen achter de Kolenbergstraat werd in 5 delen gezaagd. Met een grote kraan werden de eerste delen op een dieplader getakeld. Deze zullen de komende dagen worden verplaatst  naar de nieuwe locatie aan de Koewijzend nabij de historische fruitkassen. Daar zal de herbouw plaatsvinden. Naast de schoorsteen zal een oorspronkelijke glazen stookkas worden herbouwd met een ijzeren kachel.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 18 mei 2016 werd een begin gemaakt de in 5 delen gezaagde tuindersschoorsteen weer op te bouwen aan de Koewijzend 4 in Blokker nadat de fundering al klaar was. Maandag 23 mei 2016 werden de laatste drie delen geplaatst. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting Cultuur Historische Route Blokker heeft als doelstelling het onder de aandacht brengen van de cultuurhistorie van het Westfriese dorp Blokker.